Col D'orcia, Sant'Antimo Doc Pinot Grigio

Vorige Artikel 25 van 66 Volgende
13,92 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

100% Pinot Grigio

In het glas Strogeel met groene hintenDe neus onthult een aangename en elegante geur met typische tonen van wit fruit, peer en hints van citrus.Vol en rijk in de mond, smaakvol met een mooie zure en frisheid. Het sluit met een slepende afwerking.

13,5% vol.

 

Domein
Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant.De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino.Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.Eén van de kenmerken van een werkelijk goed wijndomein is dat het ook fantastische wijnen weet te produceren in mindere oogstjaren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat een hoog kwaliteitsniveau garandeert is.Col d'Orcia werkt al vele jaren met bijzonder veel aandacht voor de natuurlijke omgeving in hun wijngaarden. Om deze reden hebben ze vanaf 2010 de beslissing genomen om het proces te starten om biologische certificering te behalen en daarmee de grootste biologische wijnmakerij in heel de Toscane te worden. Sinds augustus 2010 wordt het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerkt volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. Met trots kunnen ze zichzelf dan ook legitiem omschrijven als een biologische oase in Montalcino.

Expositie
De eigen wijngaarden van Col d'Orcia op de heuvel met uitzicht op de rivier de Orcia. Drie verschillende wijngaarden zijn geplant op de heuvels gericht naar het zuiden. Gemiddelde hoogte boven zeeniveau van 250 meter

Oogst
Handmatige oogst met strenge selectie van de trossen alleen in de vroege ochtenduren om hoge temperaturen te voorkomen.

Vinificatie
Aanvankelijke koude maceratie bij 8/10 ° C gevolgd door zacht persing. Gisting gedurende 10/12 dagen bij temperaturen tussen 16 ° en 18 ° C. De wijn wordt in de roestvrijstalen tanks op de droesem bewaard tot het bottelen in de maand December.

Oogstjaar 2019

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wijnstreken

Blog

 

Deze wijnen zijn onmisbaar voor een geslaagde barbecue

De zon schijnt, het is vakantietijd en je nodigt vrienden of familie uit. De barbecue gaat aan en samen genieten jullie van een heerlijke zomeravond. 

-lees verder-

 

© 2020 - 2022 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.