Hannes Sabathi over Sauvignon

 

 

Op iets minder dan 50 km ten zuiden van Graz, in het Zuid-Oosten van Oostenrijk ligt het plaatsje Gamlitz. De plaats waar Hannes zijn wijn maakt, ligt ergens tussen toeval en inzicht. Tussen de steile hellingen en de glooiende heuvels. Tussen Kranachberg en Kehlberg. Tussen stad en land. 

Hannes was 16 toen hij zijn eerste wijn maakte. Zelfs toen al wilde hij alles tot in detail in eigen hand houden. Als 'vloerinspecteur' van de wijngaard tot keldermeester van de kelder. Tegenwoordig weet hij dat de complexere vraagstukken niet worden opgelost in sprints. Zijn innerlijke rusteloosheid heeft plaats gemaakt voor geduld. Dat vereist ervaring, karakter en concentratie. Kenmerken die hij in de loop der jaren heeft geperfectioneerd en die nu zijn overgegaan in zijn eigen vlees, bloed en wijn.

Wijn is de natuur in “realtime” en een verzameling van talloze keuzes. Dit geldt zowel voor werkzaamheden in de wijngaard als voor werkzaamheden in de kelder. De wijnen van Hannes Sabathi worden op zijn vroegst na een jaar gebotteld. Tot die tijd mogen de wijnen worden gevormd, hun scherpe hoeken en randen worden zo onmiskenbaar gepolijst en weerspiegelt zo hun terroir en vintage. Als wijnbouwer kunnen en willen ze dit proces alleen maar begeleiden. De wijnen van Hannes Sabathi zijn een uitdrukking van deze filosofie. Helder, elegant en puristisch.

De wijngaarden zijn overwegend beplant met de druivensoorten; Sauvignon Blanc, Muscat, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en Welschriesling.

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wijn en Spijs

17 september

all-inclusive

ALL-INCLUSIVE:

  • vrolijk welkom,
  • 10 proefglazen wijn,
  • enthousiaste toelichting wijnen,
  • 5 bijpassende gerechten,
  • gezelligheid en ontwikkeling

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Wijnstreken

Blog

 

Deze wijnen zijn onmisbaar voor een geslaagde barbecue

De zon schijnt, het is vakantietijd en je nodigt vrienden of familie uit. De barbecue gaat aan en samen genieten jullie van een heerlijke zomeravond. Bij een barbecue komen er vaak zoveel verschillende smaken voorbij, dat het lastig lijkt om een goede wijn uit te zoeken die met veel van deze smaken samengaat. Om je te helpen deelt Marco in deze blog zijn favoriete wijnen voor bij de barbecue.

-lees verder-

© 2020 - 2023 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.