Hannes Sabathi over Sauvignon

 

 

Op iets minder dan 50 km ten zuiden van Graz, in het Zuid-Oosten van Oostenrijk ligt het plaatsje Gamlitz. De plaats waar Hannes zijn wijn maakt, ligt ergens tussen toeval en inzicht. Tussen de steile hellingen en de glooiende heuvels. Tussen Kranachberg en Kehlberg. Tussen stad en land. 

Hannes was 16 toen hij zijn eerste wijn maakte. Zelfs toen al wilde hij alles tot in detail in eigen hand houden. Als 'vloerinspecteur' van de wijngaard tot keldermeester van de kelder. Tegenwoordig weet hij dat de complexere vraagstukken niet worden opgelost in sprints. Zijn innerlijke rusteloosheid heeft plaats gemaakt voor geduld. Dat vereist ervaring, karakter en concentratie. Kenmerken die hij in de loop der jaren heeft geperfectioneerd en die nu zijn overgegaan in zijn eigen vlees, bloed en wijn.

Wijn is de natuur in “realtime” en een verzameling van talloze keuzes. Dit geldt zowel voor werkzaamheden in de wijngaard als voor werkzaamheden in de kelder. De wijnen van Hannes Sabathi worden op zijn vroegst na een jaar gebotteld. Tot die tijd mogen de wijnen worden gevormd, hun scherpe hoeken en randen worden zo onmiskenbaar gepolijst en weerspiegelt zo hun terroir en vintage. Als wijnbouwer kunnen en willen ze dit proces alleen maar begeleiden. De wijnen van Hannes Sabathi zijn een uitdrukking van deze filosofie. Helder, elegant en puristisch.

De wijngaarden zijn overwegend beplant met de druivensoorten; Sauvignon Blanc, Muscat, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en Welschriesling.

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bezoek ook de winkel:  

Voorstraat 425 te Dordrecht

Wijnstreken

Blog

 

Exclusief verkrijgbaar bij Vino di Marco:

Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute.


De Goede & de Stoute is met Vuurzee te vinden bij de top van de gastronomie op plekken waar beleving en kwaliteit samenkomen. 

-lees verder-

© 2020 - 2024 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.