Umani Ronchi, Verdicchio Castelli Di Jesi Doc Villa Bianchi

Vorige Artikel 25 van 54 Volgende
9,38 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

100% Verdicchio.

Intense, verfijnde aroma's van fruit en bloemen. De aanzet is plezierig, levendig en verfrissend met z’n typische Verdicchio-bittertje in de afdronk.

12,5% vol.

 

Domein
Dit verhaal begon meer dan een halve eeuw geleden in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Vandaag is het wijndomein Umani Ronchi in handen van de familie Bianchi-Bernetti. Drie wijnzones - Castelli di Jesi, Conero en Abruzzo - en talloze wijngaarden zijn verspreid over 10 districten. In totaal zijn 210 ha aangeplant met Verdicchio en Montepulciano die het beste tot uiting komen in Marche en Abruzzo. De 185 km wijnstokken staan genesteld tussen de heuvels en de Adriatische kust, elk met zijn unieke eigenschappen en terroir. Umani Ronchi heeft zijn landgoed verdubbeld en 85% van zijn oude wijnstokken herplant sinds de jaren '70. Ze hebben geïnvesteerd in Verdicchio en Rosso Conero en herstelde de Pecorino en Lacrima di Morro d'Alba rassen. Hun wijngaarden worden bovendien allemaal biologisch bewerkt. Dit is eerder een technische beslissing dan een ideologische overweging. De wijnstokken bloeien op zo een manier dat er ruimte is voor een wijnbouw die het beste uit de druiven haalt zonder in te boeten op de kwaliteit van de wijnen.

Expositie
De wijngaarde hebben een zuidelijke/zuidwestelijke ligging op een hoogte tussen de 150 en 300 meter.

Leeftijd
De wijngaarden hebben een leeftijd tussen de 6 en 30 jaar.

Oogst
De druiven worden de laatste twee weken van september manueel geplukt.

Vinificatie
De druiven worden licht geperst, waarna de premium most snel wordt gekoeld. Alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen gedurende 8-10 dagen.De wijn rijpt drie maanden "sur lie", alvorens deze gebotteld wordt.

Lekker bij
Deze wijn past goed bij antipasta, pasta en risotto in combinatie met sauzen bereid van zeevruchten. Ook heerlijk bij gegrilde vis!

Oogstjaar 2019

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wijnstreken

Blog

 

Welke wijn past bij welk gerecht? 

Marco geeft advies!

De kerstdagen staan voor de deur. Tijd om samen te genieten van heerlijk eten. De juiste wijn zorgt ervoor dat de smaken van jouw gerechten nog beter uitkomen.

-lees verder-

 

© 2020 - 2023 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.