Rheingau Riesling Spätlese Erste Lage Eltviller Taubenberg "Wagenkehr" 2020 - Julian Faust

Artikel 14 van 84
18,90 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

100% Riesling

Voor het eerst in Nederland! Een Riesling Erste Lage uit het befaamde Rheingau van wijnmaker Julian Faust. Complex, droog, fris en hoog in de zuren zoals je van een Riesling als deze mag verwachten. Een wijn van late oogst (Spätlese), doorgaans een echt kwaliteitskenmerk - zeker in het gerenommeerde Rheingau. Dankzij de verschillende Erste Lage wijnen van Julian Faust proef je de verschillen tussen de terroirs, in dit geval een relatief makkelijke Riesling, met beperkte zuurgraad en een mooie balans.

 De "Wagenkehr" is genoemd naar een stukje grond op de Eltviller Taubenberg waar vroeg de koetsen (getrokken door paarden) werden omgedraaid. Dit bevindt zich vlakbij het dorpje Eltville, zo ongeveer in het midden van Rheingau. De helling hier is relatief vlak, met een diepe leisteenbodem met wat afzettingen van de Rijn. Onder deze toplaag bevindt zich löss, wat zorgt voor hele aromatische wijnen en minder hoge zuurgraad. 

 

Wijn & Spijs

 Een perfecte wijn voor bij de borrel, in de zon, doordat de wijn ook wat zachter is. De wijn past verder goed bij asperges, gerechten met lichte groenten (zoals broccoli, wortel of courgette) of antipasti met groente. 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bezoek ook de winkel:  

Voorstraat 425 te Dordrecht

Wijnstreken

Blog

 

Exclusief verkrijgbaar bij Vino di Marco:

Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute.


De Goede & de Stoute is met Vuurzee te vinden bij de top van de gastronomie op plekken waar beleving en kwaliteit samenkomen. 

-lees verder-

© 2020 - 2024 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.