Ripasso della Valpolicella 2016 Classico Superiore - Fratelli Vogadori

Artikel 1 van 84
20,90 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara, Oseleta

Een Ripasso wordt ook weleens een "baby-Amarone" genoemd, maar deze wijn is een op zichzelf staand kunstwerkje. Ripasso ondergaat een minder intensief productieproces dan een Amarone, maar is daarmee wel wat toegankelijker. Ook is de wijn daardoor wat betaalbaarder.

De wijn is fruitig en kruidig, minder  tanninerijk en intens dan een Amarone. Meer een doordeweeks wijntje dus. Hij smaakt naar rood fruit, rode bessen, met een flauwe smaak van gedroogd fruit (druiven of pruimen). Een perfecte wijn voor bij mediumzware gerechten, een goed bord pasta, lamsvlees van de grill of een mediterraan worstje.

Een Ripasso wordt "baby-Amarone" genoemd omdat de twee wijnen iets gemeen hebben. Namelijk de gisten. Een Ripasso wordt gemaakt door het druivensap te laten vergisten in een vat (roestvrijstaal in het geval van Vogadori) waarin het droesem van een Amarone zit.

Dus als een Amarone klaar is met het fermentatieproces en de Amarone wordt op eikenhout gelegd, vindt met de restanten in het fermentatievat nog een tweede vergisting plaats. Dit zorgt ervoor dat met een minder lang vergistings/fermentatieproces een wijn kan worden gemaakt met veel meer kleur, smaak en textuur. Dit geeft de wijn een zweem van een Amarone, terwijl het toch echt makkelijker drinkbaar is. 

Wijn & Spijs

Dit is een wijn die je kunt drinken bij mediumzware gerechten. Doordat het wat makkelijker te drinken is, prima voor met een pizza, een lasagne of een pasta bolognese. De wijn combineerd ook prima met wat lichter vlees, denk aan kalfsvlees, lam, kalkoen, kip of worstjes van de grill. Prima bij een barbecue bijvoorbeeld. Als laatste ook prima te combineren als je gaat koken met paddenstoelen of harde kaas (Parmezaanse kaas bijvoorbeeld). 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bezoek ook de winkel:  

Voorstraat 425 te Dordrecht

Wijnstreken

Blog

 

Exclusief verkrijgbaar bij Vino di Marco:

Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute.


De Goede & de Stoute is met Vuurzee te vinden bij de top van de gastronomie op plekken waar beleving en kwaliteit samenkomen. 

-lees verder-

© 2020 - 2024 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.