Wijn uitkiezen voor je paasbrunch is een eitje met deze tips

De lente is in zicht: we kunnen straks weer genieten van heerlijke voorjaarswijnen in de lentezon. Ook tijdens de paasbrunch is een lichte, frisse wijn onmisbaar. Maar wat zijn nu eigenlijk voorjaarswijnen? En welke passen bij een paasbrunch?

Seizoenen hebben invloed op wat we eten en drinken. Ieder seizoen vraagt om andere combinaties van wijn en spijs. Voorjaarswijnen zijn lichte, frisse en fruitige wijnen. Deze passen perfect bij populaire paasgerechten zoals salades, quiches, vis en aardbeien.

 

 

 

 

Wijn en ei: kan dat wel samen?

Bij Pasen horen eieren, maar wijn en ei lijken in eerste instantie geen goede vrienden van elkaar te zijn. Ei is namelijk basisch: het tegenovergestelde van zuur. Dit maakt de zure tonen in wijn extra streng. Toch is het mogelijk om een passende wijn te schenken bij eieren.

 

Marco adviseert:

  • Kies voor een lichte, fruitige witte wijn met niet teveel zuren, zoals de Muller-Thurgau van de Apostelhoeve.
  • Een mousserende wijn is ook een goede keuze: deze zorgt namelijk voor verfrissing van de smaakpapillen tussen het ei en het volgende gerecht. Probeer de Cava Do Brut van Portium: een perfect alternatief voor champagne!
  • Kies je toch liever voor een andere wijn? Verwerk de eieren dan in een klein gerecht, bijvoorbeeld in een salade. Dat maakt de smaak al een stuk toegankelijker voor het combineren met (lichte) wijnen.

 

 

 

 

Asperges

Asperges worden ook vaak gegeten met Pasen. Hierbij is het goed om te kiezen voor een wijn die niet te licht en niet te zwaar is, zoals een Pinot Gris. De gouden tip voor het kiezen van een passende wijn bij asperges: kijk naar waar ze zijn geteeld.

Streekproducten passen meestal goed bij elkaar qua smaak. Zo is Limburg een belangrijk gebied voor de teelt van asperges. Dit maakt de Pinot Gris van Wijngoed Thorn uit de Maasvallei de perfecte keuze.

 

 

 

 

Zoete gerechten

Serveer je iets zoets, zoals chocoladebroodjes, scones met jam, fruit of een dessert? Zorg dat de wijn die je erbij schenkt ook aan de zoete kant is, anders valt de smaak van de wijn weg tegenover je gerecht. De Moscatel de Alejandria is een aanrader bij zoete gerechten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alcoholvrij

Wil of mag je geen alcohol drinken? De alcoholvrije Cabernet Sauvignon is ook een feestelijke toevoeging!

Marco wenst je fijne Paasdagen en veel plezier en succes met de voorbereidingen. Heb je een keuze kunnen maken voor een wijn bij je paasbrunch? Laat het weten door Vino di Marco te taggen in een foto via Instagram of Facebook!

 

 

 

 

Eerder verschenen blogs:

Aangesloten bij Webwinkelkeur

Welke wijn past bij welk gerecht? Marco geeft advies!

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#7B1111 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=185px height=250px interval=5000 language=nld]

Vragen

Vragen?

Bent u op zoek naar een bepaalde wijn, heeft u meer flessen nodig dan op voorraad zijn, of heeft u een andere vraag?

Kijk dan op onze pagina met veel gestelde vragen, of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vinodimarco.nl

Geschenkpakket

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bezoek ook de winkel:  

Voorstraat 425 te Dordrecht

Wijnstreken

Blog

 

Exclusief verkrijgbaar bij Vino di Marco:

Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute.


De Goede & de Stoute is met Vuurzee te vinden bij de top van de gastronomie op plekken waar beleving en kwaliteit samenkomen. 

-lees verder-

© 2020 - 2024 Vino di Marco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.